søndag 13. november 2016

Teater Konfirmasjonskake

 7.5 kg sjokolade  kake til en minnerik feiring av en ung dame. Brukte en uke tilsammen på alle forberedelsene. Men så verdt det. Har lyst å dele historien bak kaka med dere. For selv en kake kan ha en stor betydning for noens liv. Jeg fikk heldigvis lov å være en del av denne historien.

Den unge damen kommer fra min familie.  Hun har hatt strevsomme år på skolen, mobbing, utestengelse, dysleksi osv. Hun har en amazing familie som har kjempet veien sammen og for henne! Når hun nå skulle tre inn i de voksnes rekker spurte hun meg om jeg kunne bake kaken hennes. Den ultimate kaka hun ønska seg.  Livet var begynt å komme seg, mange utfordringer var løst og nye interesser kommet til. Som dere sikkert skjønner er hun en dame som tørr å stå på scenen, som tørr å underholde og som tørr å vise ansikt.  Sterkt!! Når man er så ung, har møtt så mye motgang og likevel være rakrygget og sterk. Ansiktet på kaken, symbolet på den vi er, eller den vil vil at andre vil vi skal være. Ansiktet vi viser utad, i en situasjon, på en scene, på skolen, ilag med familie. Ansiktet. Mimikken.  Følelsene.  Uttrykkene. Øynene.

Øynene vil alltid avsløre ditt egentlige deg. Det hjelper ikke med maske. Eller utryktsløs ansikt. For de som ønsker å forstå, de ser ❤
Denne kaka betyr mye for meg. En ære å lage. Å en ære å være i familie med en så flott ung dame og hennes familie.

Fremgangsmåte:
Sukkerpasta og cmc
Nitidig arbeid med å få en smidig Sukkerpasta til å legge seg slett oppå en plastfoliekledd maske. Utskjært for hånd. 
Tørket i romtemperatur til den var helt stiv.




Sort pastafarge med litt sprit i, en stødig hånd og god tid. Hadde kladdet på et ark hvordan maska skulle se ut. Her er det bare å bruke fantasien.





Når det sorte var tørket, brukte jeg gullfarget matpenn til detaljene.  Alt må tørke godt for hvert lag.


Verdens beste 
Sjokoladekakebunn

400 gr smør
4.5 dl vann
8 ss kakao

Blandes og smeltes i en kasserolle.

10 dl hvetemel
1 ts salt
8 dl sukker
2 ts natron
4 egg
1 liten ber rømme

Alt blandes i en stor bolle. Ha i den smelta smør og kakao blandingen. 

Kle en lanpanneform med bakepapir. Sett ovnen på 180 grader, stek i ca 30 minutt midt i oven. Sjekk med stekepanne.  
Smør på glasur mens den er varm. Eller avkjøl helt dersom du ønsker å bygge en stor kake slik jeg har gjort. Jeg skjærte ut de størrelsene jeg ønsket til kaka av to langpanne former.

Glasur til varm kake
100 gr smeltet smør
6 ss melk
4 ss kakao
350 gr melis
2 ts vaniljesukker

Blandes og strøes på varm kake. Likegodt med bare trekk eller strø på ønsket pynt. Kokos, sukkerstrø

Ved kald kake kan du velge ulike kremer som du foretrekker. Ha gjerne forskjellige smaker i de ulike lagene.


Vel bekomme




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar