torsdag 10. november 2011

Pavlova

Denne kaken begynner med NAM!!!!!!




Du trenger:
Bunn:

  • 6 eggehviter
  • 3 dl sukker
  • 1 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts  potetmel
Slik gjør du:
  1. pisk eggehviten helt stiv
  2. ha i resten, å pisk det godt!
  3. Legg bakepapir på en flat sekeplate og smor den. Smør kremen utover platen.
  4. Stekes på 140 grader midt eller litt under midt i ovn i 1.5 timer. Åpne døren litt når den er ferdi å la den avkjøles der.
Eggekrem:
  • 6 eggeplommer
  • 1.5dl sukker
  • 1.5 dl fløte
  • 210 gr meiersismør
  • 3 ts vaniljesukker
  1. 6 eggeplommer, 1.5 dl sukker og 1,5 dl fløte kokes på svak varme til det tykner. Må røres i hele tiden ca 15-20 minutt.Avkjøl
Fløtekrem
Rør 3 dl fløte til krem. Ha på kaken rett før servering, først eggekrem så fløtekrem. 

Jeg bruker å dele kaken i to siden den blir stor.

Fyll med ønsket frukt og bær. Jeg bruker jordbær, kiwi, appelsin, druer, hermetiske pærer og fersken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar