Dette trenger du:
Bunn:
- 5 dl peanutter
- 40 rits kjeks
- 6 eggehviter
- 4-5 dl sukker
Krem:
- 1 pl mørk kokesjokolade
- 60 gr smeltet og avkjølt smør
- 4 eggeplommer
- 4 ss sukker
- 1 pk fløte
Pynt:
- Peanutter
- sjokoladesaus til is.
Slik gjør du:
- Mal opp kjeksen og peanuttene hver for seg, blandes siden ilag.
- Pisk eggehviten stiv, ha i sukker.
- Bland forsiktig kjeks/peanutt blandinga i eggehviten.
- Smør en langpanne, Æ bruke bakepapir. Fordel massen over hele pannen, blir et tynt lag.
- Stek i ca 20 minutt på 180 grader midt i ovenen. Ta ut aken og vakjøl den før du deler den i to..Legg den første bunnen på et fat .
- Smelt sjokolade og smør, la det avkjøles!
- Pisk lett m/gaffel eggeplommer og sukker. Dette haes siden oppi sjokolade/smør blandingen.
- Pisk fløte til litt over vanlig krem og rør forsiktig inn sjokolade blandingen.
- Smør denne kremen på bunnen, legg den andre ioppå å ha resten av kremen opp. Må gjerne renne litt på siden.
- Pynt med peanutter og sjokoladesaus til is.
- Kaken bør lagres kaldt og stå et døgn å trekke
Kos dere med denne kaloribomben!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar